OriGENE

OriGENE, De stap naar leven zonder rugpijn!
Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode werd ontwikkeld onder leiding van Nederlands sportarts Frank Bertina.

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk
Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.), waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 8 variabelen.

Uw rugpijn verholpen
De behandeling kost weinig tijd en vindt gedurende circa 10-12 weken éénmaal per week plaats. Per behandeling is gemiddeld 15 a 20 minuten nodig. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen.

Velen gingen u voor
Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er worden begin 2015 door ongeveer 240 gecertificeerde manueel- fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland uitgevoerd.

Meer informatie
Uitgebreide informatie kunt u vinden op www.lagerugklachten.nl. Daar kunt u meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten en dergelijke.

Zonder verwijzing van uw huisarts kunt u bij ons terecht. OriGENE behandeling valt onder uw aanvullende ziektekosten verzekering met dekking fysiotherapie.

origeneLogo

patientenfolder

origeneLogo

Fysiotherapie Midden Veluwe Garderen – Uddel – Elspeet – Voorthuizen, graag tot uw dienst!